Denia

Längst norrut på Costa Blanca vid foten av berget Montgó ligger staden Denia med sina fantatiska vita sandstränder och klippiga vikar. Denia är en modern men samtidigt historisk stad med ca 45 000 invånare. Staden är levande hela året. I centrum finns många restauranger och caféer men också många affärer.

Stränder: Denia har en lång strand från hamnen utefter Carratera Las Marinas och en mil västerut. Öster om hamnen ligger Las Rotas Area som har en kilometer lång sandstrand samt fyra klippstränder lämpliga för snorkling.

Restauranger:  Denia har mer än 300 restauranger. Här finns allt från El Poblet med två stjärnor i Guide Michelin till enkla barer med mat på menyn. Några bra alternativ är Santa Eulalia på huvudgatan i centrum, La Barqueta utefter hamnen eller Republica och El Bravo (köttrestaurang) i nya marinan. Flera restauranger har prisvärda tre-rätters menyer från 10 Euro. Eftersom Denia har en fiskeflotta finns det gott om superfärsk fisk och skaldjur på menyerna. Denia är också känt för sina läckra kakor och sötsaker som bakas i lokala konditorier. Det finns även en "tapasgata", Calle Loreto, i gamla delen av stan. Där finns  många mysiga restauranger och barer som serverar supergoda tapasrätter.

Shopping: I city finns det gott om affärer som kläd- och skobutiker. I stadens historiska centrum kan du shoppa lokal gastronomi och kvalitetsprodukter. Det gamla fiskekvarteret Baix La Mar har bevarat sin charm med trånga gator och låga hus. Där erbjuds mest konsthantverk och sommarkläder. Det finns också en populär marknad i Pariszonen på måndagar, på samma plats är det loppmarknad på torsdagar. Det finns en trevlig saluhall i centrum där kan du handla allt till kvällens middag. Du kan också ta ett glas eller äta lunch på någon av de små barerna i saluhallen. På fredagar är det grönsaksmarknad utanför saluhallen.

Golf: Det finns ett antal golfbanor inom ca en halvtimme från Denia. La Sella, Villaitana Poniente, Villaitana Levante och Oliva, se länken, www.greenfeesdirect.com/golfsearchresults.asp dessutom finns en fin niohålsbana, Javea, som du hittar på denna sida, www.clubdegolfjavea.com som heter Golf Javea. 

Historia: Slottet i staden byggdes på elva-tolvhundratalet. Det ligger på en kulle i den historiska stadskärnan och erbjuder en underbar utsikt över havet, staden och omgivningarna med odlingar av apelsiner, citroner, mandel och vindruvor. I slottet finner du också stadens arkeologiska museum.

Naturreservatet Montgo:  Här finns 650 växtarter, ett rikt djurliv med rävar, kaniner, reptiler och massor med fågelarter som pilgrimsfalk, örnar pch ugglor. längs bergskanten finns tre vandringsleder.

Transporter: Det lilla tåger TRAM går från Alicantes centrum längs havet till Denia. denna vackra resa går en gång i halvtimmen via Benidorm. Vill man göra en utflykt till Ibiza, Mallorca och övriga Balearerna kan man ta färjan från Denia.

Området: I närområdet finns fler vandringsleder, grottor, vattenland, djurpark, shoppingcenter mm

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.